Deur

Prisma klachtonderzoek en burgermelding 

Als een cliënt, zijn verwant of zijn nabestaande niet tevreden is over de geleverde zorg, kan hij een klacht indienen bij de zorginstelling. Hij kan ook een burgermelding doen bij het Landelijk Meldpunt Zorg van de Inspectie voor de Gezondheidszorg en Jeugd.

Wij hebben ruime ervaring met het uitvoeren van klachtonderzoek en onderzoek naar burgermeldingen. Wij doen respectvol onderzoek en geven antwoord op de vraag hoe de klacht heeft kunnen ontstaan. Erkennen en begrijpen staan centraal.

Wij voeren klachtonderzoek uit in alle sectoren van de zorg, het onderwijs en het sociaal domein. In de kern gaat klachtonderzoek over verstoorde communicatie in de driehoek tussen professionals, cliënt en verwanten zoals, de bejegening, niet betrokken zijn, buitengesloten zijn, niet geïnformeerd zijn, niet gehoord of erkend zijn. Door het maken van een reconstructie van de feiten en omstandigheden kan dit begrepen en hersteld worden.

Move professionals | Prisma onderzoek rapportage

Onze rapportages zijn feitelijk en neutraal, belichten de context waarin de klacht of burgermelding plaatsvond en geven een beeld van het samenspel van factoren waarbinnen dit plaatsvond. Onze rapportages zijn AVG proof en dragen bij aan een rechtvaardige cultuur waarin geleerd wordt. Feitelijke onjuistheden worden door ons altijd in de rapportage aangepast. Wij geven u advies over hoe u kunt omgaan met conclusies of aanbevelingen in de rapportage ook naar familie toe en ook als het gaat om het stellen van prioriteiten daarin. We sluiten daarbij altijd aan bij uw visie en lopende trajecten en ontwikkeling in de organisatie.

Ons (andere) aanbod

  1. Calamiteitenonderzoek

  2. Calamiteitenonderzoek in Jeugdzorg en Veilig thuis
  3. Klachtenonderzoek en onderzoek burgermeldingen

  4. Andere Prisma onderzoeken

  5. Trainingen calamiteitenonderzoek en leren van indicenten

  6. Interim beleidsadvies zorgbeleid

  7. Werkplekleren

 Snel iemand nodig? Bel ons op 030-2072321 of neem contact met ons op via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.