Trainingen calamiteitenonderzoek en leren van incidenten

mensen

Move professionals draagt graag haar kennis over aan professionals die werken in de jeugdzorg, de gehandicaptenzorg, de ouderenzorg, het sociaal domein en de GGZ. Wij bieden drie typen trainingen aan:

 1. Trainingen calamiteitenonderzoek: de Prisma plus basistraining en de Prima training voor voorzitters en penvoerders voor de organisaties in de Jeugdzorg en Veilig Thuis en voor organisaties in de gehandicaptenzorg, ouderenzorg en GGZ.
 2. Traingen leren van incidenten: Prisma review
 3. Trainingen op gebied van specifieke onderzoek vaardigheden, zoals interviewen en desktop brononderzoek of uitvoeren van een locatieschouw

Folders van Prisma trainingen calamiteitenonderzoek en Prisma analyse

Move professionals heeft voor haar Prisma trainingen calamiteitenonderzoek in de jeugdzorg en in de zorg en voor de Prisma revies folders beschikbaar. Deze folder zijn  te downloaden hier te downloaden.

Open inschrijving en Incompany

Move professionals heeft voor het calamiteitenonderzoek twee geaccrediteerde trainingen ontwikkeld die wij via open inschrijving en incompany aanbieden. Alle deelnemers aan onze trainingen krijgen toegang tot onze cursistenpagina met daarin een schat aan informatie voor het calamiteitenonderzoek. Daarnaast bieden wij aan al onze cursisten een telefonisch spreekuur waarin we vragen beantwoorden en meedenken in oplossingen. Kijk voor ons actuele aanbod op Actueel trainingsaanbod calamiteitenonderzoek Move professionals

Inschrijven voor een training klik hier

Calamiteitenonderzoek basistraining PRISMA plus 8 Stappenmodel© voor calamiteitenonderzoek

Het PRISMA plus 8-Stappenmodel© voor calamiteitenonderzoek is gebaseerd op de bekende PRISMA methode en SIRE methode. Onderzoekers worden stap voor stap getraind in het opzetten en uitvoeren van gedegen calamiteiten onderzoek, analyse en rapportage. Er worden branche specifieke trainingen gegeven, door ervaren trainers bekend met het werkveld. Onderwerpen zijn o.a. de samenstelling van de commissie, het gatenkaasmodel, het opbouwen van een feitenrelaas en tijdlijn, gesprekstechnieken, oorzakenboom en rapportage die voldoet aan de eisen van de Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). Onze trainers zijn ervaren calamiteitenonderzoekers. Daardoor weten zij precies welke zaken onderzoekers in de praktijk tegenkomen en delen praktische tips en tools uit hun eigen onderzoekspraktijk.

Calamiteitenonderzoek training voor voorzitters en penvoerders bij calamiteitenonderzoek

In deze training leert u aan de hand van het PRISMA plus 8-Stappenmodel© voor calamiteitenonderzoek, hoe u als onafhankelijk voorzitter en/of penvoerder een onderzoeksteam begeleid en faciliteert bij de uitvoering van complexe onderzoeken. Onderwerpen die aan de orde komen zijn: mandaat, onafhankelijkheid, positionering en juridische kaders. U krijgt handvatten en formats voor het slim ordenen en rubriceren van alle onderzoek informatie en voor het zorgvuldig formuleren in de rapportages. Onze trainers zijn ervaren calamiteitenonderzoekers en fungeren regelmatig als voorzitter en penvoerder. Daardoor weten zij precies welke zaken onderzoekers in de praktijk tegenkomen en delen praktische tips en tools uit hun eigen onderzoekspraktijk.

PRISMA review (kort en krachtig) voor teams

Zorgorganisaties en professionals zijn verplicht om zichtbaar te maken hoe zij leren van incidenten. Niet alleen registeren maar aantoonbaar leren en verbeteren, dat is de uitdaging. De PRISMA Review is speciaal ontwikkeld om incidenten en fouten in de eigen organisatie op professionele wijze te bespreken en te analyseren. In een Review pakt een team gezamenlijk een incident of risico aan om kort en krachtig met behulp van de PRISMA analyse te komen tot de kern van de casus. Deelnemers gaan met gerichte actiepunten naar huis. Voor calamiteitenonderzoek zijn deze trainingen minder geschikt. Speciaal daarvoor kunt u de PRISMA plus training voor calamiteitenonderzoek volgens het PRISMA+ 8 stappenmodel© aanvragen.

PRISMA plus verdieping, oefen- en opfris workshops voor deelnemers die de basistraining hebben gevolgd

Workshops en verdiepingstrainingen om de calamiteiten onderzoek vaardigheden te versterken. In zeer praktijkgerichte trainingen ontwikkelt u de vaardigheden om één of meer van de stappen uit het PRISMA plus 8-Stappenmodel© voor calamiteitenonderzoek professioneel te kunnen uitvoeren. Aan de hand van uw eigen casuïstiek en/of eigen vragen en knelpunten in de praktijk. Voor calamiteiten onderzoekers die al ervaring hebben met het doen van professioneel calamiteitenonderzoek. Onze trainers zijn ervaren calamiteitenonderzoekers. Daardoor weten zij precies welke zaken onderzoekers in de praktijk tegenkomen en delen praktische tips en tools uit hun eigen onderzoekspraktijk

Van Risicoscans (PRI en taxatie) tot preventie- en interventieplan

Trainingen waarbij op elk niveau in de organisatie geleerd wordt te werken met risico inventarisaties en analyse en deze om te zetten in concrete preventie-, signalering- en interventieplannen. Afhankelijk van de vragen en doelgroepen kunnen methodieken aan bod komen als de PRI (prospectieve risico inventarisatie), Prisma (retrospectieve incidentanalyse), Crisis ontwikkelingsmodel, vormen van agressie, LSD methode, conflict format.


Aanbod Move professionals

 1. Calamiteitenonderzoek
 2. Calamiteitenonderzoek in Jeugdzorg en Veilig thuis
 3. Klachtenonderzoek en onderzoek burgermeldingen
 4. Ondersteuning kleine zorgaanbieders bij de invoering Wkkgz
 5. Andere Prisma onderzoeken
 6. Trainingen calamiteitenonderzoek en leren van incidenten
 7. Interim beleidsadvies zorgbeleid
 8. Werkplekleren
 9. Organisatieadvies en organisatieontwikkeling

Meer lezen over ons actuele programma? Kijk op Actueel aanbod trainingen calamiteitenonderzoek Move professionals  Nog vragen? Bel ons op 030-2072321 of neem contact met ons op via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.